Site Rengi

DOLAR 18,8854
EURO 20,0107
ALTIN 1.102,65
BIST 5.197,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Az Bulutlu
Ankara
18°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 17°C
Cum 13°C
Cts 11°C

Osmangazi Belediyesi’nden Bursa kitaplığına destek

MUTASAVVIF MEHMED ŞEMSEDDİN EFENDİ’NİN BURSA İLE İLGİLİ DAHA ÖNCEKİ KİTAPLARDA YER ALMAYAN ESERLERİ, OSMANGAZİ BELEDİYESİ TARAFINDAN DÖRT CİLT HALİNDE KİTAPLAŞTIRILARAK ORİJİNALLERİYLE BİRLİKTE YAYIMLANDI.

02.03.2021
A+
A-

Mehmed Şemseddin Efendi’nin Bursa ile ilgili eserleri Osmangazi Belediyesi tarafından dört cilt halinde kitaplaştırılarak, tıpkı basımlarıyla birlikte yayımlandı.

Bursa’nın dergâhları, camileri ve âlimlerinin yer aldığı 4 ayrı kitap, Osmangazi Belediyesi ve Uludağ Üniversitesinin desteği ile okurlarla buluştu. Bursa’da Mısrî dergâhının son postnişîni Mehmed Şemseddin Efendi’nin kaleme aldığı “Bursa’nın Dergâhları”, “Gülgâr-ı Mısrî – Niyazî-i Mısrî ve Bursa Mısrî Dergâhı”, “Bursalı Mutasavvıflar, Âlimler ve Meşhurlar” ile “Bursa Camileri ve Medreseleri” adındaki eserleri Bursa tarihine ışık tutuyor.

Osmanlı’yı kuran bir şehirde yaşadığımızı ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmanlı’yı kuran bir şehirde tarihî eserlerin ayağa kalkması noktasında öncü bir belediye olduk. Türkiye’nin birçok yerindeki belediyelere de örnek olduk. Yapmış olduğumuz tarihî eser restorasyonları artık bizim klasik hizmetlerimizdir. Bu eserleri ayağa kaldırırken, yeni şehri inşa ederken, manevî şahsiyetler ve değerler de önem arz etmektedir. Bursa, evliyalar şehridir. Üstü kadar altı da zengin denir. Bizler bu manevî şahsiyetlerin de araştırılarak bugüne taşınması için çalışmalara zemin hazırlıyoruz. Tarihî eserlerin yeniden yazılması ve ilmî eserlerin günümüze taşınması hususunda ciddi çalışmalara imza atıyoruz. Üniversite bizlerle birliktedir. Üniversite bizlerin önümüzü açıyor. Kültür Bakanlığından bandrol almış bir eser olarak bir kütüphane diyebiliriz. Şimdiden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bursa ile ilgili kayıt altına alınan eserler tek tek gün yüzüne çıkacaktır” dedi.

Bursa’ya dair her şeyin bu 4 cilt kitapta yer aldığını belirten Prof. Dr. Mustafa Kara, kitapların tek tek kendince önemli eserler olduğunu söyledi. Kara, “Bursa dergâhları, Niyazi-i Mısrî dergahı, Bursa âlimleri ve son olarak Bursa camileri bu kitaplarda geniş geniş yer bulmuştur” dedi.

Bursa’da sanayi, bilim ve teknoloji ön plana çıksa da, Bursa’nın ihmâl edilen noktasınun kültür ve sanat dünyası olduğunu belirten Uludağ Üniversitesi Rektörü Ahmet Saim Kılavuz da, “Osmangazi Belediyesi ve Büyükşehir Beledeyesi başta olmak üzere diğer belediyelerimiz Bursa kültür ve medeniyetine gereken önemi vermeye başladılar” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.