Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Az Bulutlu
Ankara
18°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 13°C

Kadınlar ‘İncila’ ile Türkiye’nin ve dünyanın ağzını tatlandıracak

AFYONKARAHİSAR EVCİLER İLÇE KADIN KÜLTÜR EVLERİ’NDE KURULAN ATÖLYEDE KADINLAR TARAFINDAN GÜNLÜK YAKLAŞIK 400 KİLOGRAM ÇİKOLATA ÜRETİLMEYE BAŞLANDI. İNCİLA İSMİ İLE ZİNCİR MARKETLERDE YERİNİ ALMAYA BAŞLAYAN ÇİKOLATANIN ŞİMDİDE İHRAÇ EDİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLANIRKEN, KADINLAR ÜRETTİKLERİ ÇİKOLATAYLA SADECE TÜRKİYE’NİN DEĞİL DÜNYANIN AĞZINI TATLANDIRACAK.

Kadınlar ‘İncila’ ile Türkiye’nin ve dünyanın ağzını tatlandıracak
13.01.2022
A+
A-

Afyonkarahisar Evciler İlçe Kadın Kültür Evleri’nde kurulan atölyede kadınlar tarafından günde yaklaşık 400 kilogram çikolata üretilmeye başlandı. İncila ismi ile zincir marketlerde yerini almaya başlayan çikolatanın şimdi de ihraç edilmesi için çalışmalara başlanırken, kadınlar ürettikleri çikolatayla sadece Türkiye’nin değil dünyanın da ağzını tatlandıracak.

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek tarafından hayata geçirilen Kadın Kültür Evleri projesi tüm hızıyla devam ederken, ilçelerde kurulan kültür evlerinde kadınlar bir çok alanda üretim yapıyor. İlçelerdeki Kadın Kültür Evleri arasında en dikkat çekici olanı ise Evciler ilçesinde kurulanı. Evciler Hükümet Konağı binası zemin katında yapılan atölyede kadınlar İncila markası ile doğal çikolata üretimine başladı. Günlük yaklaşık 400 kilogram üretilen çikolata yurt içi piyasada zincir marketler ile birlikte, sanal pazarda satılmaya başlandı. Kadınlar üretimi yaptıkları doğal çikolata ile aynı zamanda aile ekonomilerine de destek sağlıyor. Yaklaşık 10 kadının çalıştığı atölyede kadınlar profesyonel şekilde doğal çikolata üretiyorlar.

“Her bir ilçede başka bir ürün üretiyoruz”

Atölyeyi ziyaret eden ve çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Çiçek, 25 Kadın Kültür Evi içerisinde en dikkat çekici olanının Evciler ilçesin kurulan Kadın Kültür Evi olduğunu dile getirdi. Vali Çiçek, “Afyon evciler deyince aklımıza Evciler gelecek. Biz Evciler’in çikolata diyarı olarak anılması için elimizden ne gelirse yapmaya kararlıyız. 25 tane Kadın Kültür Evimiz var, 17 tane Kadın Kültür Evi Kooperatifimiz var. Bunlarla birlikte her bir ilçede başka bir ürün üretirken kaymakamımız çikolata üretmek istediğini, bu konuda Evciler kadınlarının çok çalışkan ve çok bilgili olduğunu, burada bir kültür olduğunu iletmişti bize. Bizde kendisine gerekli desteği verdik” dedi.

“İlk etapta 5 tonluk bir anlaşma imzaladılar”

Üretilen çikolatanın Türkiye’nin bir çok bölgesine gönderilmeye başlandığını vurgulayan Vali Çiçek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Özellikle Evciler’in çalışkan kadınlarıyla birlikte, belediye başkanımızın ve buradaki il genel meclis üyelerimizin desteği ile muhteşem bir atölye, imalathane yaptılar. Arkasından ürünler üretmeye başladılar. Bugün Türkiye’nin her yerine Evciler çikolatası gönderiyorlar. Özellikle Tarım Kredi Kooperatifleri ile yaptıkları anlaşmalarla ilk etapta 5 tonluk bir anlaşma imzaladılar. Fakat devam gelecek bir anlaşma bu.”

“Aylık 5 tonluk ürün üretiyoruz”

Evciler Kaymakamı Enes Emircan Buyuran atölyede günlük 400 kilogram çikolata ürettiklerini dile getirdi. Emircan, “Burada marjinal bir fikir ürettik, çikolata üretmeye başladık. Bu konuda belediye başkanımızla, İl Genel Meclis üyelerimizle oturduk, fikir birliğine vardık. Dedik ki ‘biz burada bu çikolatayı üretebiliriz.’ Daha sonra hanımlarımız bu iş için gönüllü oldular. İlk etapta basit bir şekilde başladığımız çikolata üretimine, bir imalathane açtık. Her şeyimiz hazır. Günlük şuanda 400 kiloluk bir üretimimiz var. Bir çok ulusal markete satışlarımız devam etmekte. Tarım Kredi Kooperatifleriyle anlaşma yaptık. Şuanda aylık olarak 5 tonluk onlara bir üretimimiz var. 5 tonluk ürün üretiyoruz gönderiyoruz. Onun haricinde diğer ulusal marketlere de satışlarımız devam ediyor. Sanal Marketler noktasında tüm sanal marketlere satışlarımız devam etmekte” diye konuştu.

Öte yandan, atölyede üretilen çikolataların Türkiye’nin ardından ilerleyen günlerde yurt dışına da ihraç edileceği belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.