Site Rengi

DOLAR 18,8706
EURO 20,1047
ALTIN 1.113,87
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 14°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
14°C
Parçalı Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C

YÖK Başkanı Erol Özvar, ÜNİ-DOKAP toplantısına katıldı

YÖK BAŞKANI PROF. DR. EROL ÖZVAR

YÖK Başkanı Erol Özvar, ÜNİ-DOKAP toplantısına katıldı
19.11.2021
A+
A-

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Üniversitelerin istihdama katkısı yetiştirdiği öğrencilere daha fazla bilgi ve beceri ile daha fazla yetkinlik kazandırmak suretiyle iş gücü piyasalarında mezunlarına bir rekabet üstünlüğü veya gücü kazandırmaktır” dedi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Giresun Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ÜNİ-DOKAP İş Birliği Toplantısına katıldı. Toplantıya ÜNİ-DOKAP üyesi üniversitelerin rektörleri katıldı. Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can’ın gerçekleştirdiği sunumun ardından bir konuşma yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Yükseköğretim Kurulu olarak yüksek öğretim alanının sadece Türkiye’de değil tüm dünyada genişlemeye devam edeceğini öngörüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ve yüksek öğretimden sorumlu bütün kurul ve kurumlar olarak bu gelişmeye karşı hepimizin şimdiden tedbirler alması gerekmektedir” dedi.

Üniversitelerin istihdama katkısı konusunda öğrencilere daha fazla bilgi ve beceri kazandırmak olduğunu belirten Özvar, “Yüksek Öğretim Kurulu’nun yeni vizyonuna göre üniversitelerin istihdama sağlayacağı katkı başkanlığımızın izleyeceği önemli performans kriterlerinden birisi olacaktır. Ulusal ve uluslararası iş gücü piyasasını takip eden ve kendi mezunlarının istihdamını izleyen bir üniversite yönetim anlayışının hakim kılınmasını önceleyeceğimizi buradan bir kez daha ifade etmek isterim. Burada istihdama katkı sağlamaktan kastımız üniversitelerin elbette mezunlarına iş bulması anlamına gelmemektedir. Üniversitelerin istihdama katkısı yetiştirdiği öğrencilere daha fazla bilgi ve beceri ile daha fazla yetkinlik kazandırmak suretiyle iş gücü piyasalarında mezunlarına bir rekabet üstünlüğü veya gücü kazandırmaktır” dedi.

Türkiye’deki yüksek öğrenim kurumlarının büyüme potansiyelinin ekonomik gelişmeye paralel ilerlediğini ifade eden Özvar, şunları söyledi:

“1923 ile 1973 yılları arasında yani 50 yıl içerisinde cumhuriyet olarak 12 üniversite kurmuşuz. 1973’ten 2021’deyiz neredeyse 50 yıl içerisinde matematiksel hata yapmam istemem 18-19 kat üniversite sayısını artırmışız ve 207’e çıkarmışız. Türkiye’nin demografik gelişimiyle iktisadi gelişmesine paralel Türkiye’deki yüksek öğrenim kurumlarının da gelişme kaydettiğini görüyor ve fark ediyoruz. Bu fevkalade önemli. Dolayısıyla yüksek öğretim kurumlarının büyüme potansiyelinin Türkiye’nin ekonomik kalkınma hızı ve demografik gelişimiyle mutlaka ele alınmalıdır diye düşünüyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.