Site Rengi

DOLAR 18,8666
EURO 20,0924
ALTIN 1.113,19
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 14°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
14°C
Parçalı Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Kahta Ziraat Odası kuraklıkla mücadele için çalışıyor

ADIYAMAN’IN KAHTA ZİRAAT ODASI KURAKLIK İLE MÜCADELE KAPSAMINDA BADEM BAHÇELERİNDE ARAZİ ÇALIŞMASI YAPILIYOR.

Kahta Ziraat Odası kuraklıkla mücadele için çalışıyor
16.09.2021
A+
A-

Adıyaman’ın Kahta Ziraat Odası kuraklık ile mücadele kapsamında badem bahçelerinde arazi çalışması yapılıyor.

Bölgemizde ve tüm Türkiye’de gün geçtikçe etkisi daha çok hissedilen kuraklıkla mücadele kapsamında İpekyolu Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa geliştirdikleri proje kapsamında badem bahçesinde arazi çalışması gerçekleştirdi.

Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, başkanlığında İpekyolu Kalkınma Ajansı proje sorumlusu Orhan Yaşar ile sürdürülebilir arazi yönetimi konusunda çalışan Prof. Dr. Erhan Akça ve Doç. Dr. Gökhan Büyük ile birlikte uygulama alanına giderek ön çalışmaları gerçekleştirdi.

2022 yılına değin sürecek ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenecek projenin amacı yağışlarla gelen suyu olabildiğince toprakta tutmak ve bölgemizde yaygın erozyonu önlemek için toprak ve iklimine uygun arazi işleme yöntemlerinin geliştirilmesini içermektedir.

Ziraat Odası Başkanı Turanlı, tüm Türkiye için örnek olabilecek proje sonrasında arazide erozyonun önlenmesi ve yağış sularının tutulmasıyla verimde yüzde 10-15 düzeyinde artış beklediklerini ve projenin uygun maliyetli olması için çaba göstereceklerini bu sayede bölgedeki çiftçiler tarafından kolaylıkla uygulanabileceğini dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.