Site Rengi

DOLAR 18,8688
EURO 20,0958
ALTIN 1.113,73
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 14°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
14°C
Parçalı Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Amik Ovası’nda kayısı hasadı başladı

HATAY’DA ERKENCİ KAYISI HASADI BAŞLADI. HASADA AK PARTİ HATAY MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN YAYMAN, KIRIKHAN BELEDİYE BAŞKANI AYHAN YAVUZ DA KATILDI.

11.05.2021
A+
A-

Amik Ovası’nda erkenci kayısı hasadı başladı.

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde Kurtlusoğuksu Mahallesi’nde başlayan hasada katılan Hatay İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, bölgede değişik ürünler üretildiğinin altını çizerek, “Sahil bandında narenciyesi, Yayladağı’nda çileği, ovada tarla bitkileri, Hassa’da üzüm ve nar ile öne çıkan bir şehiriz. Son yıllarda meyveciliğe uygun bölgelerimizde erkenci meyve üretimi ve dikimleri de başladı. Kayısı, şeftali özellikle üretimleri en fazla olan üretimlerimiz. Bunlar Orta Doğu ve Avrupa ülkelerine ihraç edilmektedir. İlimizde özellikle 36 bin ton civarında kayısı üretimi bulunuyor” dedi.

Hasat etkinliğine katılan AK Parti Milletvekili Hüseyin Yayman da ovada kayısı hasadının başladığını bereketli olması dileğini belirterek, “Burada üretilen kayısılar Belarus Cumhuriyetine gidiyor, Rusya’ya gidiyor. Bu aslında Türk tarımının gücüdür. Burada Cumhurbaşkanımızın çiftçiye verdiği desteğin bir sonucudur. Amik Ovası gerçekten dünyanın en bereketli ovalarından bir tanesi. Bizim ovamızda buğdayın en güzeli, pamuğun en güzeli olur. Son dönemlerde bizler ovamızda sık sık partili arkadaşlarla ve belediye başkanımızla beraber üzüm, pamuk mısır, buğday, kavun bu ürünleri zamanı geldiğinde hasadını yapıyoruz” diye konuştu.

Kayısı yetiştiricisi Adil Güç, erkenci kayısıların yıllık 80 ve 100 ton getirisi olduğunu belirterek, “Belarus Cumhuriyetinin talep ettiği ve tattığı bir ürün bu. Yöremizde de pamuk, buğday, mısır tarımına alternatif bir tarım olarak kayısı ön plana çıktı” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.