Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
17°C
Parçalı Bulutlu
Paz 18°C
Pts 14°C
Sal 17°C
Çar 16°C

GAİB Midyat Sanat Ve Tasarım Fakültesi’ne modern bina

GAİB MİDYAT SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ’NE MODERN BİNA

07.07.2021
A+
A-

TİM Başkanı İsmail Gülle’nin katılımıyla Mardin’in Midyat İlçesinde 9 Temmuz 2021 Cuma günü temeli atılacak olan GAİB Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi için modern bir bina projesi hazırlattıklarını açıklayan Başkan Mahsum Altunkaya, “Bu fakülte sadece Güneydoğu Anadolu Bölgesi için değil, bütün Türkiye için önem taşıyan bir yapıya sahiptir” dedi.

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde kurulan GAİB Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin temeli TİM Başkanı İsmail Gülle’nin de katılımıyla 9 Temmuz 2021 Cuma günü düzenlenecek törenle atılacak. GAİB Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi için özel bir proje hazırlatıldığını ifade eden Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya tarihi dokuya uygun olmasına büyük önem verdiklerini dile getirerek proje hakkında değerlendirmeler yaptı.

“Cephe, Mardin mimarisine uyumlu olacak”

Altunkaya yaptığı değerlendirmede, “Temeli Cuma günü TİM Başkanımız Sayın İsmail Gülle ve üyelerimizin katılımıyla Midyat’ta atılacak olan GAİB Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi için özel bir proje hazırlattık. İnşasını üstlendiğimiz fakülte bodrum, zemin ve 2 normal kat olmak üzere 4 kattan oluşmaktadır. Bodrum katta 138 kişilik amfi, 3 sergi alanı, mescit ve kafeterya mevcuttur. Ayrıca kafeteryanın önünde bulunan açık alan sergi alanı olarak kullanılabilecektir. Zemin katta 2 adet temel tasarım atölyesi, 2 adet bilgisayar laboratuvarı, birer adet de iç mimarlık, moda tekstil, geleneksel sanat ve kuyumculuk atölyeleri mevcuttur. Bir üst katta 10 adet sınıf, tahakkuk, öğrenci işleri, fakülte sekreteri ve evrak kayıt odaları bulunmaktadır. En üst katta dekan odası, 2 adet dekan yardımcı odası, dekan sekreteri odası, 4 adet bölüm başkanı odası ve 13 adet yönetim görevli odasının yanı sıra mescit, kütüphane, toplantı ve dinlenme odası bulunmaktadır. Ayrıca her katta bay-bayan wc ve engelli wc mevcuttur. Zemin ve normal katlarda bulunan galeri boşlukları tüm koridorlarda daha fazla ışık ve ferahlık sağlamıştır. Cephede kullanılan giydirme camlar sayesinde her katta yeterli ışık alımı sağlanmıştır. Cephe, Mardin mimarisine uyumlu olacak şekilde Midyat Taşı ile döşenecektir. Bu fakülte sadece Güneydoğu Anadolu Bölgesi için değil, bütün Türkiye için önem taşıyan bir yapıya sahiptir. Yöresel kültürler ve el sanatlarının gelişimine büyük katkılar sağlayacağı gibi Anadolu’nun zengin topraklarında üretilen tarımsal ürünlerimizin yüksek katma değere kavuşturularak mamul hale getirilmesinde inanıyoruz ki bu fakülteden mezun olacak gençlerin büyük katkısı olacaktır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.