Site Rengi

DOLAR 18,8782
EURO 20,1182
ALTIN 1.115,88
BIST 5.136,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 13°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
13°C
Parçalı Bulutlu
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu’na ‘En Çevreci Kamu Kurumu’ ödülü

ADALET BAKANLIĞI İŞYURTLARI KURUMU TARAFINDAN, HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULARIN TOPLUMA KAZANDIRILMALARI AMACIYLA YAŞAMSAL ALANLARIN KORUNMASI VE DAHA TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN YÜRÜTÜLEN PROJE ÖDÜL GETİRDİ

26.06.2021
A+
A-

Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu tarafından, hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılmaları amacıyla yaşamsal alanların korunması ve daha temiz bir çevre için yürütülen proje ödül getirdi.

Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında atıkların çevreye verdiği zararları azaltmak ve geri dönüşebilen malzemeleri yeniden kullanmak amacıyla kurulan atölyelerle Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede ‘En Çevreci Kamu Kurumu’ ödülüne layık görüldü. Değerlendirmelerde Ankara’da hizmet veren tüm kurumlar incelendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu tarafından Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumunda 2019 yılı Haziran ayında Kompost Üretim Atölyesi ve Ambalaj Atığı Toplama-Ayırma Geri Dönüşüm Atölyesi kuruldu.

‘Atıklardan organik gübre üretiliyor’

Atıkların çevreye verdiği zararları azaltmak ve geri dönüşebilen malzemeleri yeniden kullanmak amacıyla kurulan Kompost Üretim Tesisi, 165 metrekaresi kapalı, 500 metrekaresi açık alan olmak üzere toplam 665 metrekare alanda aylık 800 kilogram organik gübre kapasitesi ile çalışıyor. Kompost üretim tesisinde yemekhane atıkları, park-bahçe, ofislerde ve koğuşlarda oluşan atıklar, kompost makinesine atılarak organik kompost gübre haline dönüştürülüyor. Oluşan organik kompost bir yandan ceza infaz kurumlarındaki üretim alanları ile park ve bahçelerde kullanırken, bir yandan da satışı yapılıyor.

Hükümlüler topluma kazandırılıyor

Ambalaj atığı toplama ve ayırma atölyesinde ise ceza infaz kurumu kampüsünde bulunan 13 ceza infaz kurumunda, jandarma binalarında, kampüs devlet hastanesinde ve lojmanlarında oluşan ambalaj atıkları, toplanıp gerekli işlemlerden geçirildikten sonra geri kazanım sağlanarak çevrenin korunması sağlanıyor. Kurulduğu günden bu yana 80 hükümlünün çalıştığı geri tesiste karton, kağıt, naylon, poşet, pet şişe gibi malzemelerin toplanması ve işlenmesiyle ayda yaklaşık 20 ton ambalaj atığı geri dönüşüme kazandırılıyor. Atölyelerdeki çalışmalarla bir yandan doğa ve çevrenin korunması sağlanırken bir yandan da hükümlülerin sosyalleşmesi, çevre bilinçlerinin oluşması, topluma kazandırılması amaçlanıyor.

Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu, yaptığı çevresel çalışmalar dolayısıyla ödüle layık görüldü. Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Ankara’daki tüm kamu kurumlarının çevre ile ilgili çalışmaları değerlendirildi. Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu, değerlendirmeler sonunda 2020 Yılının En Çevreci Kamu Kurumu ödülüne layık görüldü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.